Sposób przygotowania:
Polędwiczki z indyka z serem korycińskim
Polędwiczki z indyka nacieramy przyprawą do indyka, solą i pieprzem, wstawiamy na kilka godzin lub na noc do lodówki.
Polędwiczki rozcinamy wzdłuż, robiąc niewielka kieszeń, ser kroimy w paski, wkładamy w środek polędwiczek.
Rozcięte brzegi spinamy wykałaczką, panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron, przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 30 minut.
Polędwiczki rozcinamy wzdłuż, robiąc niewielka kieszeń, ser kroimy w paski, wkładamy w środek polędwiczek.
Rozcięte brzegi spinamy wykałaczką, panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron, przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 30 minut.