dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Roladki z indyka z kaszą gryczaną

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 300
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Roladki z piersi indyka faszerowana kaszą gryczaną i ogórkami kiszonymi, podawane z sosem koperkowym.

Roladki z indyka z kaszą gryczaną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki z indyka z kaszą gryczaną

 

Sposób przygotowania:

Roladki z indyka z kaszą gryczaną
Mięso płuczemy i osuszamy. Kroimy w plastry. Mięso lekko rozbijamy tłuczkiem. Oprószamy solą i pieprzem. Kaszę gotujemy na sypko. Do kaszy dodajemy posiekane ogórki. Doprawiamy solą i pieprzem. Każdy plasterek mięsa smarujemy musztardą. Na musztardzie układamy plasterek szynki i wykładamy porcje farszu. Zawijamy ciasno w roladkę. Roladki obsmażamy z każdej strony na złoty kolor. Przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Dodajemy przyprawy i całość dusimy ok 20 minut, aż mięso będzie miękkie. Następnie roladki wyjmujemy. Śmietanę mieszamy z mąką i wlewamy do gotującego się bulionu. Całość podgrzewamy do zgęstnienia sosu. Roladki podajemy polane sosem. Smacznego! 
Roladki z indyka z kaszą gryczaną
Mięso kroimy w plasterki i lekko rozbijamy tłuczkiem.
Roladki z indyka z kaszą gryczaną
Na mięsie układamy szynkę i porcje farszu.
Roladki z indyka z kaszą gryczaną
Roladki obsmażamy z każdej strony na złoty kolor.
Roladki z indyka z kaszą gryczaną
Roladki zalewamy bulionem i dusimy do miękkości.