Sposób przygotowania:
Roladki z indyka z kaszą gryczaną
Mięso płuczemy i osuszamy. Kroimy w plastry. Mięso lekko rozbijamy tłuczkiem. Oprószamy solą i pieprzem. Kaszę gotujemy na sypko. Do kaszy dodajemy posiekane ogórki. Doprawiamy solą i pieprzem. Każdy plasterek mięsa smarujemy musztardą. Na musztardzie układamy plasterek szynki i wykładamy porcje farszu. Zawijamy ciasno w roladkę. Roladki obsmażamy z każdej strony na złoty kolor. Przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Dodajemy przyprawy i całość dusimy ok 20 minut, aż mięso będzie miękkie. Następnie roladki wyjmujemy. Śmietanę mieszamy z mąką i wlewamy do gotującego się bulionu. Całość podgrzewamy do zgęstnienia sosu. Roladki podajemy polane sosem. Smacznego!
Nina W.