Sposób przygotowania:
Racuchy z rabarbarem i płatkami owsianymi
Drożdże, cukier, 2 łyżki mleka mieszamy ze sobą i odstawiamy na 5 minut w ciepłe miejsce.
Do miski przesiewamy mąkę, płatki owsiane, dodajemy jajka, mleko i wyrośnięte drożdże.
Mieszamy dokładnie.
Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Odstawiamy na 20 minut w ciepłe miejsce.
Rabarbar obieramy i kroimy w plasterki. Dodajemy do ciasta. Mieszamy dokładnie.
Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.
Łyżką wykładamy ciasto na rozgrzany olej. Smażymy na złoty kolor z obu stron.
Usmażone odsączamy z tłuszczu.
Posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego ;)
Do miski przesiewamy mąkę, płatki owsiane, dodajemy jajka, mleko i wyrośnięte drożdże.
Mieszamy dokładnie.
Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Odstawiamy na 20 minut w ciepłe miejsce.
Rabarbar obieramy i kroimy w plasterki. Dodajemy do ciasta. Mieszamy dokładnie.
Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.
Łyżką wykładamy ciasto na rozgrzany olej. Smażymy na złoty kolor z obu stron.
Usmażone odsączamy z tłuszczu.
Posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego ;)