Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Indyk po węgiersku

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Soczyste mięso z indyka w pikantny sosie z cebulką.Idealna propozycja na niedzielny obiad, świąteczny lub różne imprezy.

Indyk po węgiersku

Składniki:

Indyk po węgiersku

 

  • 1kg fileta z indyka
  • 300 ml soku pomidorowego
  • 500 g ketchupu pikantnego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 6 dużych cebul
  • ½ opakowania przyprawy do indyka
  • ½ łyżeczki chili
  • sól
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Indyk po węgiersku

ETAP 1:

Indyk po węgiersku

1. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą do indyka oraz solą i prużymy na rozgrzanym oleju.

ETAP 2:

Indyk po węgiersku

2. Na drugiej patelni smażymy na rozgrzanym oleju obrane pokrojone w krążki cebule. Prużymy do chwili uzyskania jasnobrązowego koloru. Po tym czasie dodajemy sok pomidorowy, ketchup i doprawiamy chili oraz cukrem.

ETAP 3:

Indyk po węgiersku

3. Sos z cebulą łączymy z mięsem i chwilę gotujemy.

ETAP 4:

4. Danie gotowe.
5. Smacznego.