bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 845]

Grillowana pierś z indyka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Piersi z indyka wyszły bardzo soczyste i aromatyczne, mięso rozbiłam z przyprawami specjalnym tłuczkiem do rozbijania mięsa z malutkimi nożykami.

Grillowana pierś z indyka

Składniki:

Grillowana pierś z indyka

 

  • 4 sznycle z indyka
  • Przyprawa do indyka
  • Przyprawa szeherezada
  • Sól, pieprz
  • 1 łyżka oleju rzepakowego

Sposób przygotowania:

Grillowana pierś z indyka
Sznycle z indyka posypujemy przyprawami, solą oraz pieprzem, rozbijamy specjalnym tłuczkiem z nożykami, mięso powinno być dość cienko rozbite.

Mięso nacieramy olejem i wstawiamy pod przykryciem do lodówki. Następnego dnia mięso smażymy na grillu lub patelni grillowej. Podajemy z ulubiona sałatką.

Tagi:

mięso grill