jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Grillowana pierś z indyka nadziewana papryką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Grillowane filety z indyka nadziewane papryką czerwoną i serem żółtym to doskonała propozycja na obiad. Można do tego przygotować jeszcze jakąś sałatkę i obiad gotowy.

Grillowana pierś z indyka nadziewana papryką Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Grillowana pierś z indyka nadziewana papryką

 

Sposób przygotowania:

Grillowana pierś z indyka nadziewana papryką
Piersi z indyka opłukać i pokroić na porcje, lekko rozbić mięso i posolić. Posypać pieprzem i ziołami.

Następnie ułożyć pokrojoną w paski paprykę czerwoną ,wcześniej umytą i pozbawioną nasion.

Na papryce ułożyć ser żółty pokrojony w plastry. Przyłożyć drugim płatem fileta. Polać oliwą z oliwek i posypać papryką czerwoną i ziołami. Odłożyć do lodówki na 2 godziny, po tym czasie wyjąć i ułożyć na patelni grillowej lub na tradycyjnym grillu na tackach aluminiowych.

Grillować z obu stron po około 8-10 minut do miękkości. Podawać z dowolną sałatką i ulubionymi dodatkami.
Grillowana pierś z indyka nadziewana papryką
Fileta z indyka opłukać i pokroić na porcje
Grillowana pierś z indyka nadziewana papryką
lekko zozbić filety,posolić i przyprawić ,poukładać paski papryki
Grillowana pierś z indyka nadziewana papryką
następnie poukładać plasterki sera na papryce
Grillowana pierś z indyka nadziewana papryką
przyłożyć drugim płatem fileta i odłożyć do lodówki na 2 h
Grillowana pierś z indyka nadziewana papryką
wyjąć i ułożyć na patelni grillowej lub tradycyjnym grillu na tackach i grillować około 7 minut na jednej stronie i odwrócić