Sposób przygotowania:
Grillowana pierś z indyka nadziewana papryką
Piersi z indyka opłukać i pokroić na porcje, lekko rozbić mięso i posolić. Posypać pieprzem i ziołami.
Następnie ułożyć pokrojoną w paski paprykę czerwoną ,wcześniej umytą i pozbawioną nasion.
Na papryce ułożyć ser żółty pokrojony w plastry. Przyłożyć drugim płatem fileta. Polać oliwą z oliwek i posypać papryką czerwoną i ziołami. Odłożyć do lodówki na 2 godziny, po tym czasie wyjąć i ułożyć na patelni grillowej lub na tradycyjnym grillu na tackach aluminiowych.
Grillować z obu stron po około 8-10 minut do miękkości. Podawać z dowolną sałatką i ulubionymi dodatkami.
Następnie ułożyć pokrojoną w paski paprykę czerwoną ,wcześniej umytą i pozbawioną nasion.
Na papryce ułożyć ser żółty pokrojony w plastry. Przyłożyć drugim płatem fileta. Polać oliwą z oliwek i posypać papryką czerwoną i ziołami. Odłożyć do lodówki na 2 godziny, po tym czasie wyjąć i ułożyć na patelni grillowej lub na tradycyjnym grillu na tackach aluminiowych.
Grillować z obu stron po około 8-10 minut do miękkości. Podawać z dowolną sałatką i ulubionymi dodatkami.