Sposób przygotowania:
Indyk w zielonej paście curry po tajsku
Filet z indyka pociąć w niezbyt długie, cienkie paski. Fasolkę, jeśli była mrożona, rozmrozić. Na patelni beż żadnego tłuszczu podgrzewać zieloną pastę curry przez około dwie minuty, mieszając, by się nie przypaliła. Następnie dodać pocięty na kawałki filet i smażyć przez około dziesięć minut, aż białko się zetnie. Wlewamy mleko kokosowe, mieszamy i dusimy na średnim ogniu bez przykrywki przez około dwadzieścia minut, co jakiś czas mieszając. Pod koniec dodajemy fasolkę i trzymamy na ogniu jeszcze przez jakieś dziesięć minut, aby się podgrzała, ale nie straciła chrupkości.
Przekładamy potrawkę do miseczek i podajemy z ugotowanym w międzyczasie ryżem.
Przekładamy potrawkę do miseczek i podajemy z ugotowanym w międzyczasie ryżem.