czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Indyk z mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Delikatne mięso z indyka nadziane pastą z suszonych pomidorów, mozzarellą i kaparami świetnie sprawdzi się na niedzielny obiad :)

Indyk z mozzarellą

Składniki:

Indyk z mozzarellą

 

Sposób przygotowania:

Indyk z mozzarellą
Kotlety z indyka rozbić i posmarować pastą z suszonych pomidorów.

Kulkę mozzarelli przekroić na 4 i ułożyć po kawałku na każdym kotlecie razem z łyżeczką kaparów.

Kotlety złożyć na pół i panierować w jajku rozmąconym z przyprawami i ostrą musztardą, a następnie w bułce tartej.

Następnie smażyć z obu strona na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu.

Podawać z ulubionymi dodatkami.

Tagi:

danie mięso