Di gotuje

Di gotuje

Złoty Ekspert
[Przepisów: 786]

Kopytka ze skwarkami i jajkiem pod serową pierzyną

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 350
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kopytka prezentuję w niespotykanej wersji, którą bardzo pozytywnie zaskoczył mnie mój mąż. Polecam!!!

Kopytka ze skwarkami i jajkiem pod serową pierzyną

Składniki:

Kopytka ze skwarkami i jajkiem pod serową pierzyną

 

  • kopytka

Dodatkowo:

  • 1 cebula
  • chudy boczek lub dowolna kiełbaska
  • 2 jajka
  • ser koryciński lub żółty

Ponadto:

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kopytka ze skwarkami i jajkiem pod serową pierzyną
Cebulę należy obrać i drobno pokroić. Natomiast boczek lub kiełbasę pokroić w kostkę.

Wszystko razem podsmażyć na odrobinie oleju.

Dołożyć kopytka i po chwili wymieszać z jajkami.

Wierzch posypać wiórkami.

Patelnię nakryć pokrywką i poczekać - aż ser się roztopi.

Danie najlepiej podawać od razu po przyrządzeniu.

Tagi:

kluski danie