Sposób przygotowania:
Tarta z mięsem tikka
Mieso przekładam na rozgrzaną patelnię z dodatkiem oleju np. Rzepakowego lub kokosowego. Doprawiam. Następnie smażę aż się zarumieni. Dodaję 50 ml wody oraz pastę tikka. Całość mieszam dokładnie, duszę ok 2 min.
Ciasto przekładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Przekrajam na pół bo taką wielkość mam blachę. Smaruję koncentratem, doprawiam solą oraz suszoną bazylią.
Mozzarellę drobno rwę i rozkładam na cieście. Następnie przekladam mięso tikka. Na koniec posypuję kukurydzą.
Tarte piekę ok 20min w 180 stopniach Góra - dół. Podaję z ulubionym sosem np. Czosnkowym.
Ciasto przekładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Przekrajam na pół bo taką wielkość mam blachę. Smaruję koncentratem, doprawiam solą oraz suszoną bazylią.
Mozzarellę drobno rwę i rozkładam na cieście. Następnie przekladam mięso tikka. Na koniec posypuję kukurydzą.
Tarte piekę ok 20min w 180 stopniach Góra - dół. Podaję z ulubionym sosem np. Czosnkowym.