Sposób przygotowania:
Inne kotlety mielone - w chlebie.
1. Do miseczki włożyłam mięso. Cebulę pokroiłam w kosteczkę, szczypiorek umyłam i posiekałam, dodałam do mięsa. Doprawiłam do smaku przyprawą do mięs, solą, pieprzem, paprykami oraz musztardą. Dodałam wodę i wyrobilam masę. 2. Od chleba odkroiłam skórki. Pokroiłam go następnie w kostkę. 3. Formowałam kotlety, a następnie maczałam je w jajku, a następnie w chlebie (dociskałam do mięsa). Z tej ilości wyszło mi 8 kotletów. 4. Na patelni rozgrzałam olej i kładłam na niego przygotowane kotlety, smażyłam je na malym oleju, lecz długo, tak by chleb się nie przypalił, a mięso w środku było ścięte. Podałam z młodymi ziemniakami posypanymi koperkiem i surówką.wzorowane na przepisie Zewy : https://gotujmy.pl/mielone-w-chlebie,przepisy-szynka-przepis,190951.html