monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1328]

Insalatina z czerwoną fasolą do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszna kolorowa surówka na bazie sałaty insalatina,serdecznie zapraszam na degustację:))

Insalatina z czerwoną fasolą do obiadu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Insalatina z czerwoną fasolą do obiadu

 

  • 100 g sałaty insalatina
  • 2 ogórki gruntowe
  • 7-8 pomidorków truskawkowych
  • 5 rzodkiewek
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1/4 czerownej papryki
  • 3 łyżki czerwonej fasoli z puszki
  • sól,pieprz do smaku
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka śmietany 12%
  • 1 łyżka soku z cytryny

 

Sposób przygotowania:

Insalatina z czerwoną fasolą do obiadu
Sałatę przepłukać,osuszyć dobrze i porwać lub na mniejsze kawałki. Przełożyć do miski. Ogórki wyszorować i razem ze skórką pokroić w średnią kostkę. Umyte pomidorki przekroić na pół. Sprawione rzodkiewki pokroić w pół plasterki. Cebulkę drobno posiekać. Paprykę umyć,pozbawić nasion i pokroić w mała kosteczkę Fasolę odsączyć z zalewy,opłukać i osuszyć. Dodać do warzyw. Doprawić do smaku. W osobnej miseczce wymieszać sok z cytryny z majonezem i śmietaną i dodać do warzyw. Dobrze wymieszać. Odstawić na około 30-45 min do lodówki. Smacznego!
Insalatina z czerwoną fasolą do obiadu
do pokrojonej inslatiny dodać ogórki pokrojone w kostkę
Insalatina z czerwoną fasolą do obiadu
pomidorki przekroic na pół a rzodkiewki w pół plasterki
Insalatina z czerwoną fasolą do obiadu
cebulkę obrać i drobniutko pokroić
Insalatina z czerwoną fasolą do obiadu
dodać papryke oraz fasolę i wymieszać warzywa

Tagi:

sałata fasola