Sposób przygotowania:
Jabłecznik na kruchym cieście
Ciasto kruche w proszku wyrobić według przepisu na opakowaniu.1/3 ciasta wsadzić do zamrażalki na około 30 min. Resztą wyłożyć tortownicę
Jabłka utrzeć na grubej tarce i wrzucić do garnka. Posypać łyżeczką cukru waniliowego i pokropić sokiem z cytryny.
Podsmażać przez około 10 min.
Jabłka ostudzić, wyłożyć na ciasto i posypać cynamonem.
Zamrożone ciasto ucierać na grubej tarce tak by zakryć cały wierzch ciasta.
Wstawić na 60 min do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.
Po wyjęciu i ostudzeniu posypać cukrem pudrem.
Jabłka utrzeć na grubej tarce i wrzucić do garnka. Posypać łyżeczką cukru waniliowego i pokropić sokiem z cytryny.
Podsmażać przez około 10 min.
Jabłka ostudzić, wyłożyć na ciasto i posypać cynamonem.
Zamrożone ciasto ucierać na grubej tarce tak by zakryć cały wierzch ciasta.
Wstawić na 60 min do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.
Po wyjęciu i ostudzeniu posypać cukrem pudrem.