Sposób przygotowania:
Jabłecznik pod pierzynką
Z przepisu na ciasto, oddzielić białka od żółtek, a potem z białek ubić na sztywno pianę. Następnie wciąż ubijając dodawać cukier, żółtka, a na końcu wymieszać z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Piec około 15-20 minut w temperaturze 180C. Odstawić do ostygnięcia. Z przepisu na krem, zostawić 1/2 szklanki mleka i dodać do niej budyń, mąkę i żółtka, a resztę mleka zagotować z cukrem kryształem i cukrem waniliowym. Na gotujące się mleko wlać rozmieszaną wcześniej masę i ugotować, mieszając, a później ostudzić. Następnie masło rozkręcić mikserem, dodając do niego stopniowo po łyżce zimnej masy budyniowej. Z przepisu na bezę, ubić 6 białek z cukrem na sztywną pianę, po czym wyłożyć na formę wyłożoną pergaminem i piec około 2 godziny w 120-150C, ostudzić. Na koniec na upieczone ciasto wyłożyć mus jabłkowy, potem krem budyniowy i upieczoną bezę.