Sposób przygotowania:
Jabłecznik z galaretką
proszek do pieczenia. Ubić pianę na sztywno, wymieszać delikatnie z ciastem. Wylewać na posmarowaną blaszkę lub papier do pieczenia. Piec ok. 50-60 minut w nagrzanym piekarniku 180 C.
Masa: Jabłka obrać pokroić w ósemki, zalać 0,5 kubka wrzącą wodą - udusić. Galaretki rozpuścić w pół kubka wrzącej wody. Jabłka wystudzić do lekko ciepłych dodać galaretkę.
Biszkopt rozciąć na pół wzdłuż, wylać jabłka połączone z galaretką przykryć drugim biszkoptem. Posypać cukrem pudrem wstawić do lodówki.
Masa: Jabłka obrać pokroić w ósemki, zalać 0,5 kubka wrzącą wodą - udusić. Galaretki rozpuścić w pół kubka wrzącej wody. Jabłka wystudzić do lekko ciepłych dodać galaretkę.
Biszkopt rozciąć na pół wzdłuż, wylać jabłka połączone z galaretką przykryć drugim biszkoptem. Posypać cukrem pudrem wstawić do lodówki.