eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Jabłka faszerowane Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Zapiekane jabłka nadziewane posiekanymi orzechami włoskimi,jabłkami pokrojonymi w kostkę i miodem...

Jabłka faszerowane Eli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jabłka faszerowane Eli

 

 

Sposób przygotowania:

Jabłka faszerowane Eli
Jabłka omyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Z jabłek odkroić górę z ogonkami i wydrążyć miąższ z gniazdami nasiennymi. Większe kawałki miąższu z jabłek pokroić w kostkę i odmierzyć jedną szklankę. Orzechy włoskie posiekać i odmierzyć 3/4 szklanki. Kostki jabłek włożyć do miski,dodać orzechy,miód,cynamon i wymieszać. Farsz nałożyć do jabłek. Jabłka ułożyć na blaszce i obok położyć czapeczki z ogonkami. Blachę włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i piec aż jabłka zmiękną. Długość pieczenia zależy od gatunku i twardości jabłek. Smacznego!
Jabłka faszerowane Eli
Przygotować sześć łyżek miodu do jabłek.
Jabłka faszerowane Eli
Większe kawałki miąższu z jabłek pokroić w kostkę i odmierzyć jedną szklankę.
Jabłka faszerowane Eli
Kostki jabłek włożyć do miski,dodać orzechy,miód,cynamon i wymieszać.
Jabłka faszerowane Eli
Farsz nałożyć do jabłek. Jabłka ułożyć na blaszce i obok położyć czapeczki z ogonkami.