zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Jabłka granatowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

do ciast lub naleśników

Jabłka granatowe

Składniki:

Jabłka granatowe

 

  • 1,5 kg jabłek
  • ( obranych i pokrojonych na kawałki )
  • 1 duży granat
  • 1 szk cukru

 

Sposób przygotowania:

Jabłka granatowe
Jabłka wrzucić na głęboką patelnię i smażyć 10 minut. Dodać cukier i mieszać aż się rozpuści. Po około pięciu minutach dodać pestki granatu i wymieszać. Dżem nakładać do wcześniej wyparzonych słoiczków. Jeśli chcemy dżem szybko użyć to wystarczy zakręcić gorący dżem. Natomiast jeśli chcemy dłużej go przechowywać to pasteryzujemy 15 minut.