szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

jabłka na miętowo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Dżemik jabłkowy troszke inaczej

jabłka na miętowo Więcej zdjęć (3)

Składniki:

jabłka na miętowo

 

  • 1,5 kg jabłek (różne pomieszane)
  • 50 g cukierków o smaku eukaliptusowo-miętowym
  • 100 g cukru

 

Sposób przygotowania:

jabłka na miętowo
Jabłka obrać, usunąc gniazda nasienne i zetrzec na tarce na grubych oczkach (ja puszczam przez robot kuchenny). Dodać cukierki i smazyc ok 40 minut, od czasu do czasu mieszając aby sie nie przypaliło. Można przykryc przykrywka. Dodać cukier i smażyc jeszcze ok 10 minut. Można razem z cukrem dodac kilka listków mięty, bedzie intensywniejszy smak. Gorącą masę przekladac do słoiczków i postawić do góry dnem.
Niestety z tej ilości wyszły tylko 2 słoiczki.
jabłka na miętowo
Głowne składniki - starte jabłka i miętuski. ;-)
jabłka na miętowo
Smażenie