lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Jabłka na zimę w syropie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jabłka na zimę w syropie :-)

Jabłka na zimę w syropie

Składniki:

Jabłka na zimę w syropie

 

Sposób przygotowania:

Jabłka na zimę w syropie
Jabłka umyj pod bieżącą wodą,przekrój każdy owoc na pół,obierz i usuń gniazda nasienne.Zagotuj syrop z cukru i wody.Do syropu dodaj także goździki oraz świeżo wyciśnięty sok z cytryny.Gdy syrop będzie się gotował wrzuć do niego owoce które obgotuj (nie rozgotuj). Jabłka wyciągnij,przełóż je do słoiczków,zalej gorącym syropem.Zakręć słoiki i pasteryzuj je przez około 30 minut.