gocha irl

gocha irl

Szef Kuchni
[Przepisów: 118]

jablka nadziewane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

przepis mojej mamy :))))))))))))))))

jablka nadziewane

Składniki:

jablka nadziewane

 

  • 9 jablek papierowek
  • 6 lyzek plynego miodu
  • 6 bialek
  • 5 galazek melisy
  • 150 g rodzynek
  • 150 g suszonej zurawiny
  • 1 cytryna
  • 3lyzki oliwy przyprawa do deserow i kawy

Sposób przygotowania:

jablka nadziewane
rodzynki zalac wrzatkiem i zostawic na 5 minut po uplywie czasu odsaczyc i wystudzic obciac z jablek kapelusze tak na wysokosc 1 cm by nie uszkodzic ogonkow wydrazyc lyzeczka gniazda nasiene i skropic w srodku jabka sokiem z cytryny posiekac melise bialka ubic na sztywna piane dodac miod zurawine rodzynki i melise doprawic przyprawa do deserow i kaw nalozyc mase do wnetrza jablek zakryc kapeluszami i ulozyc na blaszce posmarowac skorke jablek oliwa piec w rozgrzanym piekarniku 30 minut w temperaturze 170*C