elutka

elutka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Jabłka nadziewane twarożkiem ze śmietaną

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jabłka nadziewane twarożkiem ze śmietaną spożywać możliwie szybko po przygotowaniu.

Jabłka nadziewane twarożkiem ze śmietaną

Składniki:

Jabłka nadziewane twarożkiem ze śmietaną

 

Sposób przygotowania:

Jabłka nadziewane twarożkiem ze śmietaną
Twaróg zmleć w maszynce (twarożek homogenizowany wystarczy rozetrzeć). Masło utrzeć dodając żółtka i 2/3 ilości cukru. Obie masy połączyć ucierając, dodać tartą bułkę i rodzynki. Jabłka dokładnie umyć, usunąć szypułki i gniazda nasienne, wydrążyć i napełnić masą serową. Wstawić do niezbyt gorącego piekarnika i zapiec. Śmietanę ubić z resztą cukru. Jabłka lekko wystudzić i polać śmietaną. Spożywać możliwie szybko po przygotowaniu. Życzę smacznego!