Sposób przygotowania:
Jabłka pieczone z dżemem wiśniowym
Jabłka dokładnie opłukać i osuszyć. Delikatnie wyciąć z nich gniazda nasienne tak aby nie uszkodzić jabłka. Do rondla włożyć dżem wiśniowy oraz bakalie, cynamon dodać kilka łyżek wody tak aby dżem się nie przypalił, i gotować na małym ogniu mieszając aż dżem się rozpuści i wymiesza z bakaliami. Dodać wtedy pokruszone herbatniki i wymieszać. Masą napełniać miejsca po ogryzkach. Piec przez około 20 minut w temp. 180 stopni. Deser podawać na ciepło.
![Jabłka pieczone z dżemem wiśniowym Jabłka pieczone z dżemem wiśniowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jablka-pieczone-z-dzemem-wisniowym-259836.jpg)
![Jabłka pieczone z dżemem wiśniowym Jabłka pieczone z dżemem wiśniowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jablka-pieczone-z-dzemem-wisniowym-259837.jpg)
![Jabłka pieczone z dżemem wiśniowym Jabłka pieczone z dżemem wiśniowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jablka-pieczone-z-dzemem-wisniowym-259838.jpg)