Sposób przygotowania:
Jabłka pieczone z sosem waniliowym
Jabłka umyć , osuszyć , ściąć górną część , wydrążyć gniazda nasienne . Do żurawiny dodać miód lekko podgrzać , napełnić jabłka , delikatnie posypać cynamonem . Tak przygotowane jabłka ułożyć w naczyniu żaroodpornym , piec około 30-40 minut w temp. 180*C .
Przygotować sos waniliowy : Czekoladę połamać , włożyć do garnka , wlać śmietankę i wanilię , podgrzewać do połączenia się składników na małym ogniu cały czas mieszają , przestudzić . Jabłka po upieczeniu polać sosem waniliowym .
Przygotować sos waniliowy : Czekoladę połamać , włożyć do garnka , wlać śmietankę i wanilię , podgrzewać do połączenia się składników na małym ogniu cały czas mieszają , przestudzić . Jabłka po upieczeniu polać sosem waniliowym .
gosia56
Bo
Cieszę się bardzo Gosiu że Ci smakowało :)) Dziękuję :))
edytaha
zbysiowa
szpileczka
Bo