Sposób przygotowania:
Jabłka pieczone z kaszą i czekoladą
Jabłka umyć, przeciąć na połówki i wydrążyć gniazda nasienne ale tak aby otwory były dość spore. Kaszę wymieszać z mixem keksowym. We wgłębienie każdej połówki jabłka nałożyć po łyżeczce kremu czekoladowego ( jeśli nie macie takiego jak ja możecie użyć dowolnego ).
Następnie wgłębienie wypełnić kaszą i nałożyć dodatkowo kopczyk z mieszanki kaszy i mixu. Jabłka ułożyć w blaszce do pieczenia ( można wyłożyć ją papierem do pieczenia ).
Formę wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec jabłka około 30 minut w zależności od rodzaju jabłek.
W trakcie pieczenia można kontrolować miękkość jabłek patyczkiem do szaszłyków.
Następnie wgłębienie wypełnić kaszą i nałożyć dodatkowo kopczyk z mieszanki kaszy i mixu. Jabłka ułożyć w blaszce do pieczenia ( można wyłożyć ją papierem do pieczenia ).
Formę wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec jabłka około 30 minut w zależności od rodzaju jabłek.
W trakcie pieczenia można kontrolować miękkość jabłek patyczkiem do szaszłyków.