Sposób przygotowania:
Jabłka po chińsku w polewie toffi
Jabłka obrać i przekroić na ćwiartki. Wykroić gniazda nasienne.Polać sokiem z cytryny,aby nie pociemniały. Na dużej patelni do smażenia rozgrzać olej.Mąke pszenna oraz kukurydziana przesiac do miski .zrobic na srodku wglebienie. wlac mleko oraz bialka i ubic trzepaczka. Odczekac 10 minut. Jablka zamoczyc w ciescie,nastepnie zanurzyc w oleju.Smazyc w glebokim tluszczu przez 1 minute.Odsaczyc na papierowym reczniku, Zagotowac 150 ml wody oraz cukier. Syrop gotowac dalej na duzym ogniu,az zrobi sie zlotobrazowy - powinien wtedy osiagnac temp.135 st. wrzucic nasiona sezamu. Posmarowac oliwa 6 miseczek. Ustawic na stole miseczki z zimna woda.Jablka zanurzyc w karmelu i ulozyc po 4 w miseczkach,przed spozyciem kazdy z gosci powinien zanurzyc jablko w zimnje wodzie,co powoduje zastygniecie karmelu.