Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Jabłka prużone z cynamonem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Takie przetwory na zimę zawsze się przydadzą. A dzięki dodatkowi cynamonu nie trzeba będzie ich więcej doprawiać.

Jabłka prużone z cynamonem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jabłka prużone z cynamonem

 

Sposób przygotowania:

Jabłka prużone z cynamonem
Jabłka dokładnie myjemy, kroimy w ćwiartki, a następnie w cieniutkie plasterki. Wszystko to nakładamy na głęboką patelnie. Zalewamy wodą i gotujemy aż do momentu gdy woda odparuje a jabłka będą mięciutkie. Wtedy posypujemy je cynamonem i cukrem. Mieszamy. Trzymamy na ogniu jeszcze 5 minut. przekładamy do słoika i wekujemy.
Jabłka prużone z cynamonem
Etap 1 - jabłka kroimy w ćwiartki i wycinamy środki
Jabłka prużone z cynamonem
Etap 2 - kroimy jabłka w plasterki i nakładamy na patelnię
Jabłka prużone z cynamonem
Etap 3 - posypujemy cynamonem i cukrem