Starte jabłka z cynamonem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

pyszne jabłka które można użyć jako dżem

Starte jabłka z cynamonem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Starte jabłka z cynamonem

 

Sposób przygotowania:

Starte jabłka z cynamonem
Jabłka ze spadu umyłam pod chłodną wodą. Obrałam ze skór. Każde z jabłek starłam na tarce o grubych okach. W czasie starcia pozostał sok-przelałam go wraz z jabłkami do garnka.Dosypałam cukier do smaku.,dodałam cynamon oraz żelfix .Wymieszałam. Gotowałam na wolnym ogniu. Następnie dość ciepłe przekładałam do słoików. Takim dżemem możemy posmarować bułkę czy użyć go do naleśników.
Starte jabłka z cynamonem
świeże jabłka myłam pod chłodną wodą z kranu
Starte jabłka z cynamonem
umyte i obrane jabłka przed tarciem
Starte jabłka z cynamonem
surowe obrane jabłka zaczęłam ścierać na tarce
Starte jabłka z cynamonem
starte i doprawione jabłka gotowałam do miękkości