Ewelina.

Ewelina.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 57]

Jabłka w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Takie jabłuszka są dobrym deserem dla małych i dużych !

Jabłka w cieście

Składniki:

Jabłka w cieście

 

 

Sposób przygotowania:

Jabłka w cieście
Z mąki, jajek i zsiadłego mleka wyrabiamy ciasto. Dodajemy odrobinę soli do smaku i proszek do pieczenia. Ciągle wyrabiamy ciasto - ma być dość gęste. Jabłka obieramy i kroimy w grubsze plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej tak aby nasze jabłka zamoczyły się w nim. Pokrojone jabłka zanurzamy w naszym cieście kładziemy na rozgrzany olej i smażymy z obu stron na złoty kolor.
Smacznego !