TeresaJ

TeresaJ

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 37]

Jabłka w cieście

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Delikatne jabłka zanurzone w cieście.

Jabłka w cieście Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jabłka w cieście

 

  • 8 łyżek mąki
  • 2 jaja
  • 4 łyżki cukru
  • szklanka mleka
  • łyżka oliwy
  • 8 jabłek
  • olej do smażenia
  • cukier puder
  • cukier waniliowy
  • sól

Sposób przygotowania:

Jabłka w cieście
Z mąki, cukru, żółtek, mleka, oliwy i odrobiny soli zrobić gęste ciasto, ubić białka i połączyć z ciastem.Jabłka umyć, obrać, pokroić na plastry.Na patelni rozgrzać olej, jabłka maczać w cieście i smażyć z obu stron na rumiano.Przed podaniem posypać cukrem pudrem zmieszanym z cukrem waniliowym.Smacznego!
Jabłka w cieście
Na zdjęciu są składniki potrzebne do przyrządzenia deseru.
Jabłka w cieście
Jeden z etapów przygotowywania.Zobacz też efekt końcowy...
Jabłka w cieście
Jabłuszka są już gotowe do jedzenia.Życzę smacznego!:)