Sposób przygotowania:
Jabłka w cieście piwnym
W misce wymieszać jajko ,mąkę oraz sól, cały czas mieszając powoli dolewać piwo.
Ciasto powinno być gęściejsze od naleśnikowego.
Ciasto odłożyć na godzinę do lodówki.
Jabłka obrać i pokroić w około 1 cm plastry usuwając gniazda nasienne.
Białka ubić na sztywną pianę.
Przed smażeniem połączyć delikatnie białka z ciastem.
Plastry jabłek zanurzać w cieście i smażyć na jasnozłoty kolor z obydwu stron, odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Podawać posypane cukrem pudrem.
Ciasto powinno być gęściejsze od naleśnikowego.
Ciasto odłożyć na godzinę do lodówki.
Jabłka obrać i pokroić w około 1 cm plastry usuwając gniazda nasienne.
Białka ubić na sztywną pianę.
Przed smażeniem połączyć delikatnie białka z ciastem.
Plastry jabłek zanurzać w cieście i smażyć na jasnozłoty kolor z obydwu stron, odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Podawać posypane cukrem pudrem.
gusia1000