Sposób przygotowania:
Smażone jabłka w cieście naleśnikowym
Jabłka obieramy i kroimy w plastry. Ze środka wycinamy gniazda nasienne i wkładamy do miski z wodą i sokiem z cytryny. Do miski przelewamy wodę i dodajemy jajko, cukier, mąkę, proszek do pieczenia, twarożek i mielone orzechy, miksujemy.
Pokrojone jabłka przekładamy z wody na sito, odsączamy i osuszamy na papierowym ręczniku.
W garnku rozgrzewamy olej.
Jabłka maczamy w cieście i smażymy z obu stron na złoty kolor. Gotowe odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
W misce łączymy cukier puder i cynamon, przed podaniem, posypujemy usmażone krążki jabłkowe.
Pokrojone jabłka przekładamy z wody na sito, odsączamy i osuszamy na papierowym ręczniku.
W garnku rozgrzewamy olej.
Jabłka maczamy w cieście i smażymy z obu stron na złoty kolor. Gotowe odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
W misce łączymy cukier puder i cynamon, przed podaniem, posypujemy usmażone krążki jabłkowe.
SylaUla
kuchenny świat