Sposób przygotowania:
Ciastka z jabłkami
W głębokiej misce ucieramy miękkie masło z cukrem pudrem. Stopniowo dodajemy jajko, olej, jogurt, wanilię, proszek do pieczenia oraz mąkę ziemniaczaną. Masa powinna być puszysta i gładka. Następnie dosypujemy po trochu mąkę i zagniatamy do uzyskania jednolitego ciasta. Zostawiamy na 15-20 minut. Jabłka obieramy, ścieramy na tarce. Prażymy na suchej patelni. Dodajemy puder, cynamon i orzechy. Gotujemy do momentu wyparowania całkowicie wody. Ciasto przekładamy na stolnicę. Wykrawamy parzystą ilość kółek. Połowę z nich nacinamy po środku, na drugą nakładamy po około łyżce nadzienia. Nakrywamy naciętymi kołami i widelcem łączymy brzegi. Pieczemy w 180 stopniach około 30 minut do zrumienienia.
Czekoladka 2