Sposób przygotowania:
Jabłka w cieście z czekoladą
Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokrajać w krążki o grubości 1 cm. Z mąki, jajka, mleka przyrządzić dość gęste ciasto. Krążki jabłek zanurzać w cieście dokładnie je obtaczając. Smażyć wolno na rozgrzanym tłuszczu, rumieniąc z obu stron.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać krążki, podawać na ciepło.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać krążki, podawać na ciepło.
![Jabłka w cieście z czekoladą Jabłka w cieście z czekoladą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jablka-w-ciescie-z-czekolada-374932.jpg)
![Jabłka w cieście z czekoladą Jabłka w cieście z czekoladą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jablka-w-ciescie-z-czekolada-374933.jpg)
![Jabłka w cieście z czekoladą Jabłka w cieście z czekoladą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jablka-w-ciescie-z-czekolada-374935.jpg)
![Jabłka w cieście z czekoladą Jabłka w cieście z czekoladą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jablka-w-ciescie-z-czekolada-374936.jpg)