anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Jabłka w słoikach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smakują super jeżeli posmarujemy nimi świeżą chałkę z masłem lub jako dodatek do ciasta z jabłkami.

Jabłka w słoikach

Składniki:

Jabłka w słoikach

 

 

Sposób przygotowania:

Jabłka w słoikach
Jabłka obrać i umyć, pokroić w kostkę, odrzucając środki jabłek. Jabłka dać do brytfanny dodać wodę oraz cukier i cynamon, jabłka skropić sokiem z cytryny. Dusić pod przykryciem około 30 minut. Bardzo często mieszać w razie konieczności dodać jeszcze wodę. Ciepłe jabłka włożyć do słoików ucisnąć. Zakręcić i pasteryzować około 10 minut.