Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Jabłka w słoikach na szarlotkę

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Jabłka te są świetne do ciasta. Idealnie nadają się na szarlotkę

Jabłka w słoikach na szarlotkę Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jabłka w słoikach na szarlotkę

 

 

Sposób przygotowania:

Jabłka w słoikach na szarlotkę
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Następnie włożyć do słoików, zasypać cukrem i szczelnie zakręcić, Włożyć do garnka, zalać wodą i pasteryzować około 30 minut. Jabłka te są świetne do ciasta.
Jabłka w słoikach na szarlotkę
Etap 1
Jabłka w słoikach na szarlotkę
Etap 2
Jabłka w słoikach na szarlotkę
Etap 3