Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Jabłka z bakaliami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszne na podwieczorek tak dla dzieci jak i dorosłych.

Jabłka z bakaliami

Składniki:

Jabłka z bakaliami

 

  • 4duże winne jabłka,
  • 2 serki homogenizowane waniliowe,
  • 1szkl.ryżu,
  • 20dag.rożnych bakalii(orzechy włoskie,rodzynki,daktyle,suszone morele,śliwki itp.)
  • sok z 1 cytryny

Sposób przygotowania:

Jabłka z bakaliami
Jabłka umyć,przekroić na pół,wyciąć gniazda nasienne,miąższ skropić sokiem z cytryny.Ryż ugotować na sypko,ostudzić a następnie połączyć z serkami homogenizowanymi i posiekanymi bakaliami.Masą napełnić wydrążone połówki jabłek i ułożyć je natłuszczonej blasze i zapiekać ok.10min.w 180"C.Można podawać na ciepło jak i na zimno!