paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Jabłka z dodatkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

w sam raz do zimowej szarlotki

Jabłka z dodatkami

Składniki:

Jabłka z dodatkami

 

  • 4 kg jabłek
  • 40 dag cukru
  • 2 łyżki cukru cynamonowego
  • 2 łyżki cukru wanilinowego
  • imbir

Sposób przygotowania:

Jabłka z dodatkami
Jabłka obieramy ze skórek a następnie pozbawiamy je ogryzków. Każde jabłko kroimy w kostkę. Rozdrobnione jabłka przekładamy do garnka i zasypujemy wszystkimi cukrami. Odstawiamy je na 2 godziny. Następnie gotujemy je ok 1- 1,5 godziny. Podczas gotowania dodajmy do nich łyżeczkę imbiru, dokładnie mieszamy. Ugotowane jabłka wkładamy do słoików, które stawiamy do góry dnem.