Sposób przygotowania:
Jabłka z nutą nektarynki
Pokrojone jabłka wrzucić do rondla lub na głęboką patelnię.
Smażyć je około 15 minut, dodać cukier i pokrojone na kawałki i bez skóry nektarynki.
Smażyć ponownie około 25-30 minut.
Konfiturę odstawić do wystygnięcia.
Jeśli konsystencja jest według nas za rzadka, możemy jeszcze chwilę przesmażyć.
Zimne jabłka przełożyć do słoiczków.
Pasteryzować je 15 minut.
Smażyć je około 15 minut, dodać cukier i pokrojone na kawałki i bez skóry nektarynki.
Smażyć ponownie około 25-30 minut.
Konfiturę odstawić do wystygnięcia.
Jeśli konsystencja jest według nas za rzadka, możemy jeszcze chwilę przesmażyć.
Zimne jabłka przełożyć do słoiczków.
Pasteryzować je 15 minut.