Sposób przygotowania:
Kawałki jabłek w cieście francuskim
Nadzienie z jabłek do ciast a francuskiego;
Twarde kwaskowe jabłka obrać pozbyć się gniazd nasiennych następnie pokroić w cienkie słupki. Do jabłek dodać 4 - 5 kropli aromatu cytrynowego i rumowego, (smak według uznania). Dodać rodzynki i wymieszać.
Ciasto francuskie rozwinąć. Na cieście rozłożyć mieszankę jabłek z rodzynkami posypać cukrem z dodatkiem z cukru waniliowego oraz posiekanymi migdałami, skórką pomarańczową i cytrynową, oprószyć mielonym cynamonem.
Brzegi ciasta zwinąć do środka, ciasto zrolować, końce ciasta pozlepiać.
Ciasto ponacinać i posmarować rozmąconym żółtkiem.
Piec około 45- 50 min.w temperaturze do 190 stopni.
Twarde kwaskowe jabłka obrać pozbyć się gniazd nasiennych następnie pokroić w cienkie słupki. Do jabłek dodać 4 - 5 kropli aromatu cytrynowego i rumowego, (smak według uznania). Dodać rodzynki i wymieszać.
Ciasto francuskie rozwinąć. Na cieście rozłożyć mieszankę jabłek z rodzynkami posypać cukrem z dodatkiem z cukru waniliowego oraz posiekanymi migdałami, skórką pomarańczową i cytrynową, oprószyć mielonym cynamonem.
Brzegi ciasta zwinąć do środka, ciasto zrolować, końce ciasta pozlepiać.
Ciasto ponacinać i posmarować rozmąconym żółtkiem.
Piec około 45- 50 min.w temperaturze do 190 stopni.
gusia1000