Elisa

Elisa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 79]

Mini ciasteczka na patyku z cukierkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 24
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Miniciasteczka na patyku są ciekawym pomysłem na jakieś przyjęcie np. urodzinowe. Wyglądają przepysznie i kolorowo.

Mini ciasteczka na patyku z cukierkami

Składniki:

Mini ciasteczka na patyku z cukierkami

cake pops:

Dodatkowo:

Sposób przygotowania:

Mini ciasteczka na patyku z cukierkami
1. Margarynę utrzeć z suchymi składnikami, czyli z mąką, cukrem, kakao, proszkiem do pieczenia oraz z solą.

2. Pozostałe mokre składniki połączyć w osobnej misce.

3. Połączone składniki wlać do tych utartych i utrzeć ciasto. Powinno być ono lejące.

4. Nagrzewać urządzenie do pieczenia cake pops.

5. Porcję ciasta wlać do urządzenia i piec przez czas, który jest podany w instrukcji. Wszystko będzie zależeć od tego jakie posiada się urządzenie. W moim przypadku piekłam przez około 3 minuty.

6. Ciasteczka wyjąć. Ostudzić ciasteczka.

7. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.

8. Ciasteczka nabić na patyczki i zanurzyć w czekoladzie. Odstawić do lekkiego zastygnięcia. Cukierki pokruszyć i posypać nimi ciasteczka. Odstawić do zastygnięcia.

9. Gotowe! Smacznego!