Sposób przygotowania:
Mini ciasteczka na patyku z cukierkami
1. Margarynę utrzeć z suchymi składnikami, czyli z mąką, cukrem, kakao, proszkiem do pieczenia oraz z solą.
2. Pozostałe mokre składniki połączyć w osobnej misce.
3. Połączone składniki wlać do tych utartych i utrzeć ciasto. Powinno być ono lejące.
4. Nagrzewać urządzenie do pieczenia cake pops.
5. Porcję ciasta wlać do urządzenia i piec przez czas, który jest podany w instrukcji. Wszystko będzie zależeć od tego jakie posiada się urządzenie. W moim przypadku piekłam przez około 3 minuty.
6. Ciasteczka wyjąć. Ostudzić ciasteczka.
7. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
8. Ciasteczka nabić na patyczki i zanurzyć w czekoladzie. Odstawić do lekkiego zastygnięcia. Cukierki pokruszyć i posypać nimi ciasteczka. Odstawić do zastygnięcia.
9. Gotowe! Smacznego!
2. Pozostałe mokre składniki połączyć w osobnej misce.
3. Połączone składniki wlać do tych utartych i utrzeć ciasto. Powinno być ono lejące.
4. Nagrzewać urządzenie do pieczenia cake pops.
5. Porcję ciasta wlać do urządzenia i piec przez czas, który jest podany w instrukcji. Wszystko będzie zależeć od tego jakie posiada się urządzenie. W moim przypadku piekłam przez około 3 minuty.
6. Ciasteczka wyjąć. Ostudzić ciasteczka.
7. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
8. Ciasteczka nabić na patyczki i zanurzyć w czekoladzie. Odstawić do lekkiego zastygnięcia. Cukierki pokruszyć i posypać nimi ciasteczka. Odstawić do zastygnięcia.
9. Gotowe! Smacznego!