Sposób przygotowania:
Jabłka zapiekane pod kokosową kruszonką
Jabłka myjemy i wycieramy, kroimy i usuwamy gniazda nasienne. Obieramy i kroimy w kostkę, przekładamy do miski i dodajemy ksylitol, cukier waniliowy, cynamon i mieszamy. Odstawiamy.
Formę żaroodporną smarujemy masłem. Do miski wkładamy olej kokosowy, mąkę kokosową, ksylitol i robimy kruszonkę.
Jabłka przekładamy do formy żaroodpornej i wyrównujemy, posypujemy kruszonką i lekko dociskamy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut. Wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do lekkiego ostygnięcia. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem z ksylitolu.
Formę żaroodporną smarujemy masłem. Do miski wkładamy olej kokosowy, mąkę kokosową, ksylitol i robimy kruszonkę.
Jabłka przekładamy do formy żaroodpornej i wyrównujemy, posypujemy kruszonką i lekko dociskamy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut. Wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do lekkiego ostygnięcia. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem z ksylitolu.
lukrowanepierniczki