Sposób przygotowania:
Jabłka zapiekane w kremie smakosza
Przygotowanie:
Winne jabłka umyć,osuszyć.Obrać ze skóry i usunąć gniazda nasienne.Każde jabłko przeciąć na połowę.Gotować na wolnym ogniu w słodkiej wodzie do miękkości ( uważać aby się nie rozleciały) .Przygotować ogniotrwałą miskę.Wkładać do niej delikatnie osączone jabłka częścią wypukłą do spodu.Na każdą połówkę kłaść po łyżeczce wybranych przez siebie konfitur.Jajka umyć,oddzielić starannie żółtka od białek.Białka ubić na pianę,żółtka utrzeć z pozostałym cukrem.Złączyć w całość.Mieszając dodawać bułkę tartą.Tak przygotowaną masę wylać na jabłka.Piec w średnio nagrzanym piekarniku 15-20 minut aż do zarumienienia.Smacznego
Winne jabłka umyć,osuszyć.Obrać ze skóry i usunąć gniazda nasienne.Każde jabłko przeciąć na połowę.Gotować na wolnym ogniu w słodkiej wodzie do miękkości ( uważać aby się nie rozleciały) .Przygotować ogniotrwałą miskę.Wkładać do niej delikatnie osączone jabłka częścią wypukłą do spodu.Na każdą połówkę kłaść po łyżeczce wybranych przez siebie konfitur.Jajka umyć,oddzielić starannie żółtka od białek.Białka ubić na pianę,żółtka utrzeć z pozostałym cukrem.Złączyć w całość.Mieszając dodawać bułkę tartą.Tak przygotowaną masę wylać na jabłka.Piec w średnio nagrzanym piekarniku 15-20 minut aż do zarumienienia.Smacznego