misia53

misia53

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Jabłka zapiekane z twarożkiem

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Deser smaczny ,niskokaloryczny - polecany szczególnie dbającym o linie - na wiosnę w sam raz dla każdego!

Jabłka zapiekane z twarożkiem

Składniki:

Jabłka zapiekane z twarożkiem

 

  • 5 ładnych jabłek,
  • 1/2 opakowania serka homog.,
  • 1 jajko,,
  • 2 lyżki cukier,
  • 1 łyżka dżem owocowy,
  • zapach waniliowy

Sposób przygotowania:

Jabłka zapiekane z twarożkiem
Umyte jabłka przekrajać w poprzek na połowę.Wydrążyć środki tak , aby nie przedziurawić skórki . Miąższ bez gniazd nasiennych zetrzeć na tarce lub drobno posiekać.Do twarożku dodać miąższ, , żółtko i zapach.Z białek i cukru ubić pianę i lekko wmieszać w masę serową.Masą tą napełniać jabłka ( z górką) i zapiekać w 180*C ok. 20 minut. Przed podaniem udekorować dzemem.