Sposób przygotowania:
Jabłkowa marmolada na zimę
Jabłka umyć, osączyć, obrać, usunąć gniazda nasienne.
Pokroić jabłka na kawałki, przełożyć do garnka, rozgotować.
Dodać cukier do jabłek, odparowanych z soku.
Gotować na bardzo wolnym ogniu, ciągle mieszając do zgęstnienia marmolady.
Słoiki wyparzyć, kłaść do słoików gorącą marmoladę, zakręcić,słoiki odwrócić do góry dnem, do wystygnięcia.
Pokroić jabłka na kawałki, przełożyć do garnka, rozgotować.
Dodać cukier do jabłek, odparowanych z soku.
Gotować na bardzo wolnym ogniu, ciągle mieszając do zgęstnienia marmolady.
Słoiki wyparzyć, kłaść do słoików gorącą marmoladę, zakręcić,słoiki odwrócić do góry dnem, do wystygnięcia.