Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Marmolada winogron i jabłko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Miałam ochotę na przetwory z winogronem. Okazały się być wyzwaniem, ale jednak! Opłacało się! Wspaniały, kwaskowaty smak dopełnia całości.

Marmolada winogron i jabłko Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Marmolada winogron i jabłko

 

Sposób przygotowania:

Marmolada winogron i jabłko
Owoce dokładnie myjemy. Przebieramy winogrona.Kładziemy na patelnię. prużymy przez 30 minut. Następnie przecieramy przez sitko. Wybieramy pestki. Skórki kładziemy ponownie na patelni. Dodajemy dwa jabłka z wydrążonym środkiem i pokrojone w cienkie plastry. Prużymy jeszcze 20 minut. Posypujemy cukrem. Blednerujemy i przekładamy do słoików żeby potem zawekować.
Marmolada winogron i jabłko
Etap 1 - kładziemy na patelni winogron i prużymy
Marmolada winogron i jabłko
Etap 2 - przecieramy przez sitko winogron
Marmolada winogron i jabłko
Etap 3 - wybieramy skórki i przekładamy na patelnię
Marmolada winogron i jabłko
Etap 4 - dodajemy dwa pokrojone jabłka