Sposób przygotowania:
Marmolada winogron i jabłko
Owoce dokładnie myjemy. Przebieramy winogrona.Kładziemy na patelnię. prużymy przez 30 minut. Następnie przecieramy przez sitko. Wybieramy pestki. Skórki kładziemy ponownie na patelni. Dodajemy dwa jabłka z wydrążonym środkiem i pokrojone w cienkie plastry. Prużymy jeszcze 20 minut. Posypujemy cukrem. Blednerujemy i przekładamy do słoików żeby potem zawekować.
![Marmolada winogron i jabłko Marmolada winogron i jabłko](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/marmolada-winogron-i-jablko-303259.jpg)
![Marmolada winogron i jabłko Marmolada winogron i jabłko](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/marmolada-winogron-i-jablko-303260.jpg)
![Marmolada winogron i jabłko Marmolada winogron i jabłko](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/marmolada-winogron-i-jablko-303261.jpg)
![Marmolada winogron i jabłko Marmolada winogron i jabłko](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/marmolada-winogron-i-jablko-303262.jpg)