Sposób przygotowania:
jabłkowiec
Zagotowac wode z cukrem i kwaskiem, na gotująca sie wodę wrzucic jabłka, obrane ze skórki i pokrojone w pół ćwiartki. Należy je parzyć ok 3 minut, ale nie gotowac!
odcedzic jabłka i poukładac na ciescie. Z wody odlac jedną szklanke, w której rozmieszamy 2 budynie, na reszcie wody zagatowac budyn. gorący budyn należy wylac na jabłka.
kokos zrumienic na patelni, gdy jest juz brązowy rozpuscic margaryne, dodac cukier i wymieszac. gdy lekko ostygnie wbic jedno jajko i szybko mieszac aby sie nie scieło. rozkladamy kokos na budyniu. Ciasto wstawiamy na 20 minut doi piekarnika
odcedzic jabłka i poukładac na ciescie. Z wody odlac jedną szklanke, w której rozmieszamy 2 budynie, na reszcie wody zagatowac budyn. gorący budyn należy wylac na jabłka.
kokos zrumienic na patelni, gdy jest juz brązowy rozpuscic margaryne, dodac cukier i wymieszac. gdy lekko ostygnie wbic jedno jajko i szybko mieszac aby sie nie scieło. rozkladamy kokos na budyniu. Ciasto wstawiamy na 20 minut doi piekarnika