Sposób przygotowania:
Jabłkowo-śliwkowo-brzoskwiniowa rozkosz
Herbatniki wrzucić do rondelka i tłuczkiem je rozdrobnić.
Kasię roztopić a czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
Do herbatników wlać margarynę i czekoladę.
Wszystko wymieszać, tak przygotowaną kruszonkę wyłożyć do tortownicy, wyrównać powierzchnie i wstawić do lodówki aby masa zastygła.
Jabłka i dwie brzoskwinie obrać ze skórki.
Z jabłek sunąć gniazda nasienne a z brzoskwiń pestki, pokroić w kostkę.
Wrzucić owoce na patelnię, wlać wodę i dusić około 5-7 minut.
Następnie wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać ją z owocami.
Schłodzoną i tężejącą masę owocową wyłożyć na ciasto i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Gdy galaretka będzie już ścięta ubić śmietanę z cukrem waniliowym wymieszanym ze śmietan fixem.
Śmietankę wyłożyć na galaretkę lub wycisnąć szprycą, zrobić widelcem wzorki.
Brzegi ciasta udekorować plasterkami śliwek i na środku posypać perełkami.
Kasię roztopić a czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
Do herbatników wlać margarynę i czekoladę.
Wszystko wymieszać, tak przygotowaną kruszonkę wyłożyć do tortownicy, wyrównać powierzchnie i wstawić do lodówki aby masa zastygła.
Jabłka i dwie brzoskwinie obrać ze skórki.
Z jabłek sunąć gniazda nasienne a z brzoskwiń pestki, pokroić w kostkę.
Wrzucić owoce na patelnię, wlać wodę i dusić około 5-7 minut.
Następnie wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać ją z owocami.
Schłodzoną i tężejącą masę owocową wyłożyć na ciasto i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Gdy galaretka będzie już ścięta ubić śmietanę z cukrem waniliowym wymieszanym ze śmietan fixem.
Śmietankę wyłożyć na galaretkę lub wycisnąć szprycą, zrobić widelcem wzorki.
Brzegi ciasta udekorować plasterkami śliwek i na środku posypać perełkami.
Sarenka