małatruskaweczka

małatruskaweczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 179]

Jabłkowy farsz do naleśników

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jabłka idealne do naleśników lub deserów.

Jabłkowy farsz do naleśników

Składniki:

Jabłkowy farsz do naleśników

 

Sposób przygotowania:

Jabłkowy farsz do naleśników
Jabłka obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne,a następnie kroimy w drobną kosteczkę. Pokrojone jabłka posypijemy cukrem cynamonowym, dodajemy rozgnieciony kardamon i mieszamy. Całość wkładamy na pół godzinki do lodówki. W rondelku rozpuszczamy masło i dodajemy na nie jabłka i cukier. Podsmażamy całość aż jabłka beda na wpół miękkie. Od czasu do czasu mieszamy aby sie nie przypalily.