Jacusie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zachęcam do spróbowania.....

Jacusie

Składniki:

Jacusie

 

  • 3 szt jajka,
  • 25 dkg chudy twaróg,
  • 4 łyżki otręby owsiane,
  • 1 opakowanie budyń wanil na skrobi kukur,
  • 4 łyżki odtłuszczone mleko w proszku,
  • 2 łyżeczki proszek do pieczenia,
  • 2 łyżki słodzik w proszku,
  • 2 łyżki siekana suszona żurawina

Sposób przygotowania:

Jacusie
Najpierw dokładnie ser twarogowy zmiksować blenderem, aby konsystencją przypominał homogenizowany. Jajka ubić ze słodzikiem do białości. Cały czas miksując (na najwyższych obrotach) dodawać kolejno: otręby, mleko w proszku, budyń oraz proszek do pieczenia. Na końcu po łyżce dokładać ser. Miksować jeszcze przez 2 minuty (aby do masy dostało się jak najwięcej powietrza). Odłożyć mikser, wsypać żurawinę i wymieszać masę łyżką. Nalewać do silikonowych foremek na mufinki. Wstawić do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i piec około 30 minut.

Tagi:

jajko jajka