Annisa

Annisa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 116]

Jaglanka z jabłkiem, rodzynkami i cynamonem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne i sycące śniadanie, dzięki któremu bardzo długo nie pojawi się głód. Polecam zwłaszcza dla osób na diecie i jako ciepłe śniadanie dla Waszych pociech.

Jaglanka z jabłkiem, rodzynkami i cynamonem

Składniki:

Jaglanka z jabłkiem, rodzynkami i cynamonem

 

Sposób przygotowania:

Jaglanka z jabłkiem, rodzynkami i cynamonem
Mleko podgrzewamy na małym gazie. Kaszę płuczemy pod gorącą wodą, żeby pozbyć się goryczki. Dodajemy razem z cukrem do ciepłego mleka i gotujemy przez 5 minut. Jabłko obieramy ze skóry i ścieramy na dużych oczkach tarki. Dodajemy do kaszy razem z połową rodzynek i łyżeczką cynamonu. Cały czas mieszając gotujemy przez 5-10 minut aż kasza napęcznieje. Przekładamy do miseczki, dekorujemy plasterkami jabłka i posypujemy rozdrobnionymi rodzynkami.